Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Адміністрація Зеленого театру в Одесі скасувала виступ білоруської письменниці Світлани Алексієвич, який мав відбутися увечері восьмого серпня.

В офіційній заяві Зеленого театру, поширеній наступного дня, пояснюється, що у день події зателефонував невідомий і порадив скасувати виступ, оскільки нобелівську лауреатку внесено в базу «Миротворець» – створений за ініціативою Антона Геращенка реєстр особистих даних людей, які, на думку розробників, становлять загрозу для державної безпеки. Новини про те, що Алексієвич потрапила у «чорний список», з’явилися в багатьох ЗМІ.

На сайті «Миротворець» їй закидали «пропаганду» і «маніпулювання інформацією» під час виступу в 2016 році у Брукліні. Зокрема, цитували її слова про те, що під час Голокосту «карателі, які працювали на території Білорусі, усі були з України». Досьє на письменницю з’явилося на сайті о 16:00, за чотири години до початку виступу в Одесі. О 18:30 його видалили.

Алексієвич записала відео, в якому повідомила про скасування зустрічі через погрози, які надходили організаторам та на її адресу. За словами адміністрації, на той час у Зеленому театрі вже зібралася повна зала слухачів.

У Зеленому театрі наголошують, що зустріч з Алексієвич, яка 2015 року отримала Нобелівську премію з літератури, планували протягом кількох років. Зараз організатори повертають кошти тим, хто підтримав проект «Привези Нобелівського лауреата в Одесу».

Фото: прес-служба Зеленого театру в Одесі

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button