Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За інформацією КП «Київтеплоенерго», наданою на запит «Хмарочоса», 9 тисяч 596 будівель, серед яких житлові будинки, лікувальні заклади та навчальні установи, на сьогодні не забезпечені гарячим водопостачанням.

Гарячу воду отримують 4 043 будинки у зоні обслуговування ТЕЦ-5. Це частина Дарницького, Святошинського, Печерського, Солом’янського, Шевченківського та Голосіївського районів Києва.

Близько третини Києва – 4 987 будівель – досі залишаються позбавлені гарячої води через проведення гідравлічних випробувань. Цього року їх почали проводити ще весною. Зокрема, у частині Святошинського району гарячу воду відімкнули 16 квітня. Інша частина будівель – 4 609 будинків – позбавлені гарячої води через відсутність газу у міських котельнях.

До першого травня 2018 року послуги з теплопостачання та гарячого водопостачання у Києві забезпечувало ПАТ «Київенерго». Потім ці обов’язки перейшли до комунального підприємства «Київтеплоенерго», а з першого серпня у його підпорядкування також перейшли столичні ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 разом зі сміттєспалювальним заводом «Енергія».

Проте постачальник природного газу для цих котелень, НАК «Нафтогаз України», відмовляється укладати угоду з «Київтеплоенерго», доки комунальне підприємство не візьме на себе попередні заборгованості «Київенерго». За даними «Нафтогазу», станом на 31 липня 2018 року сумарна заборгованість ПАТ «Київенерго» за газ становила 4,2 млрд гривень. Частину цієї суми становлять штрафні санкції.

Питання суми заборгованості «Київенерго» перед «Нафтогаз України» та передачі цього боргу «Київтеплоенерго» наразі вирішується в суді. Поки ж з місто закупило газ у приватного постачальника «Укрнафтобуріння» за ринковою ціною – 10200 грн/тис. кубометрів. Вона майже вдвічі перевищує ціну, за якою, згідно з угодами, «Нафтогаз України» постачає газ для виробників тепла для населення.

Нагадаємо, що минулого тижня у Києві затвердили нові тарифи за вивезення сміття з прибудинкових територій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button