Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Газета The Guardian опублікувала інфографіку міст світу, жителі яких потребують або навпаки можуть обходитися без опалення в холодну пору року або кондиціонерів у теплу пору.

Фото: Pixabay

Міста поділено на чотири категорії: потрібні кондиціонери; потрібне опалення; потрібно і те, і інше; не потрібно нічого.

Наприклад, у містах, де середні температури влітку не перевищують +28 градусів Цельсія, а взимку рідко стає холодніше за +7 градусів, можна обійтися без кондиціонера й опалення, вважають автори.

Так, згідно з інфографікою, жителі Києва можуть обійтися без кондиціонерів, але взимку потребують опалення. У коментарі вказано, що влітку середньовисока температура в українській столиці сягає +26 градусів, а взимку може опуститися майже до -6 градусів. Йдеться, звісно, про середні мінімуми та максимуми, а не абсолютні.

Така само ситуація у Львові, Сумах, Одесі, Харкові, Полтаві, Рівному і Тернополі. Утім, у Херсоні, вважають укладачі, у спеку буде значно комфортніше з кондиціонером.

1) жовтогарячий: потрібні кондиціонери, 2) синій: потрібне опалення, 3) фіолетовий: потрібні кондиціонери й опалення, 4) чорний: не потрібно нічого // The Guardian

Автори зазначають, що зміни клімату у майбутньому можуть призвести до того, що все більше людей будуть залежними від кондиціонерів, зокрема в містах, де це вважається розкішшю.

В інфографіці використано дані Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США та Лабораторії змін клімату (Climate Impact Lab).

Нагадаємо, під час перевірок перевізників Києва виявили, що в багатьох автобусах та маршрутках температура в салоні сягає 31-35 градусів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button