Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Парижі планують озеленити кожен шкільний двір. Ця ідея є частиною плану з «радикального охолодження» міста.

Якщо все йтиме за планом, до 2040 року мають озеленити 800 паризьких шкіл.

Ще влітку 2017 року температура на місцевих шкільних подвір’ях сягала 55°С. І лише за тиждень подібної спеки, зазначають автори проекту, у Франції від теплового удару померло 580 осіб.

«Тоді ми на три дні закрили школи, — розповідає директор зі сталого розвитку Парижа Себастіан Майре. — Діти не могли ані навчатися, ані просто вийти на подвір’я. Ми зупинили всі шкільні активності, адже за такої температури можна смажити яєшню просто на асфальті…».

Сьогодні зелені зони — парки, сквери, сади займають лише 9,5% площі Парижа. Це найнижчий показник серед європейських міст, пише The Guardian. Наприклад, у Лондоні зелені зони становлять 33% міської площі міста, у Мадриді —  35%.

Тому мета цього проекту — знизити температуру по всьому місту і облаштувати для парижан нові зелені зони, де вони могли б відпочити у спеку.

Майре пояснив, що в шкільних подвір’ях облаштують «зелені стіни» та міські городи, висадять дерева, які створюватимуть затінок, і обладнають спеціальні дренажні системи, які поглинатимуть воду під час дощів.

Крім того, за задумом міських чиновників, новооблаштовані зелені простори можуть відкрити для всіх містян.


Втім, для міської адміністрації це буде непростим завданням: адже після терористичних актів, здійснених у Парижі, місцеві школи стали нагадувати фортеці — і подекуди навіть батькам не так легко зайти на територію.

Тому Майре наголошує: без згоди батьків та вчителів шкільні зелені зони не відкриватимуть для всіх бажаючих.

Читайте також: 8 речей, які Києву варто перейняти у Парижа. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button