Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

23 серпня в Івано-Франківську відкрили після капітального ремонту оновлений центр – площу Міцкевича та вулицю Лесі Українки за проектом UCG. Ця зона стала пішохідною.

Під час ремонту повністю демонтували старе покриття проїжджої частини та тротуарів та вимостили каменем і плиткою, поміняли комунікації та систему водовідведення, вирівняли профіль вулиці в один рівень. У жовтні тут досадять дерева.

Проект передбачав збереження історичних елементів, таких як ліхтарі та базальтова бруківка тощо.

На відкритті мер Івано-Франківська Руслан Марцінків вручив подяку архітекторові Юрію Лозовенку, пише Kurs.

Капітальний ремонт на вулиці Лесі Українки та на площі Міцкевича розпочали наприкінці серпня 2017 року і мали завершити до грудня. Запізнення з відкриттям викликало критику з боку містян.    

У комунальному департаменті пояснювали, що ремонт затягується через несправні комунікації та заміну підземних мереж. Також повідомляли, що на процес вплинули «недобросовісні підрядники».

Ремонт площі Міцкевича коштував 6,85 мільйона гривень, а вулиці Лесі Українки – 5,5 млн грн. Тендер на виконання робіт виграло ТОВ «Шобелі Україна» з села Мала Кам’янка.

Пішохідну зону також розширять на вулицю Курбаса. Після ремонту тут встановлять боларди. Під час реконструкції Курбаса планують використати бруківку, яку не використали під час ремонту площі Міцкевича.

Читайте також: Як створювали пішохідні центри Львова та Івано-Франківська

UCG надає послуги з планування інфраструктури, безпеки на дорогах та розробки транспортних стратегій. Компанія співпрацює з понад 10 містами України. Зокрема, Івано-Франківська міська рада замовила в UCG проект капітального ремонту вулиці Бельведерської.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button