Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: metro.kiev.ua

«Київський метрополітен» призупинив тендер на будівництво метро на Виноградар через скаргу одного з учасників до Антимонопольного комітету, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу метрополітену.

На тендер подали заявки три фірми: київські компанії «Інтербудтонель», «Київметробуд» та компанія з Мукачевого «Адамант». Замовник в особі КП «Київський метрополітен» відхилив пропозицію «Адаманта», пославшись на ненадання і невідповідність деяких тендерних документів.

Мукачевська фірма вважає, що її позбавили права на участь у процедурі закупівлі незаконно. У скарзі компанія стверджує, що надала всі необхідні документи, а помилки, на які вказує замовник, є формальними й не можуть бути підставою для виключення з конкурсу.

«Адамант» також стверджує, що іншого учасника – «Київметробуд» – допустили до тендеру неправомірно.

За даними на сайті компанії, «Адамант» входить до складу корпорації «Укрбуд».Бенефіціарами зазначені Олег Березовський, Костянтин Будьонний і Андрій Стальний.

Згідно з тендерною інформацією на Prozorro, «Київметробуд» пропонує побудувати ділянку метро за 26 місяців, а «Інтербудтонель» – за 18 місяців із залученням субпідрядника «Дніпрометробуд».

У липні КМДА затвердила проект будівництва ділянки метро до житлового масиву Виноградар. Перша черга передбачає будівництво двох станцій метро – «Мостицька» та «Проспект Правди», а також відгалуження в бік майбутньої станції «Виноградар». Довжина ділянки складе 3,7 км.

У листопаді минулого року головний архітектор інституту «Київметропроект» Ярослав Левандовський оприлюднив ескізи станцій метро на Виноградар.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button