Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

31 жовтня було оприлюднено ескізи чотирьох станцій метро на Сирецько-Печерській лінії. Проект розробляв інститут «Київметропроект». Проектні роботи коштували 140 583 257 гривень.

Головний архітектор інституту «Київметропроект» Ярослав Левандовський розповів виданню «Вечірній Київ», яким буде метро на Виноградар. «Ми зараз повністю змінили вигляд станцій. На майбутній станції «Проспект Правди» пропонуємо застосувати металеві панелі свіжого жовтого кольору. Це у нас така асоціація з радянською газетою «Правда», в честь якої колись був названий проспект. А якщо серйозно, то жовтий – колір сонця і радості. Сам проспект, до часу побудови метро, вже змінить свою назву», – говорить Левандовський. Згідно з проектом, на станції метро «Проспект Правди» колії будуть розташовані по центру між платформами, а вестибюль запроектований перпендикулярно відносно станції.

Станція метро «Мостицька» матиме зелені колійні стіни та гранітну підлогу. На ній планують облаштувати зелений дах.

«Ми зробили спробу обіграти назву «Виноградар» і створити за допомогою 90 темно-фіолетових світильників асоціацію з виноградом. Сам простір станції, щоб його розширити візуально, запропонували облаштувати без традиційно виділеної шляхової стіни. Все склепіння буде єдиною конструкцією, виконаною з білих великогабаритних панелей», – розповідає Левандовський.

На станції метро «Маршала Гречка» стеля над коліями буде візуально відокремлена синім кольором й оздоблена рельєфом, у неї буде функція шумопоглинання.

Проект для чотирьох станції метро розроблявся інститутом «Київметропроект» близько року. Кожна станція має ліфти для пасажирів з обмеженою мобільністю. Для працівників метрополітену збудують готель для нічних змін, де саме він буде, наразі не уточнюється.

Нагадаємо, у 2016 році у німецькому місті Дюссельдорф відкрилася нова лінія метро.

[metaslider id=35478]

У Москві, у 2019 році планується відкриття станції метро «Ржевская». Оприлюднені ескізи її вхідної групи й вестибюлів.

[metaslider id=35481]

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button