Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На фото Олександр Авдєвич. Фото: TUT.BY

Відділення МТБанка в місті Ліда в Білорусі лише одне. Олександр Авдєвіч відвідує його достатньо часто – виплачує розстрочку. Будівля розміщена в центрі міста, тому хлопець на інвалідному візку може туди самостійно добиратись.

Втім, потрапити в середину відділення проблематично. Йому заважали східці, на які без сторонньої допомоги було важко піднятись, пише TUT.BY.

«Переважно я просив допомогти когось з перехожих або кликав працівника банку. Але для того, щоб мене підняти на сходинку, зі спини хтось має страхувати. А якщо людина не витримає?», – розповідає Олександр

Чоловік звернувся до представників банку у Facebook та попросив встановити пандус на цих східцях. Проте у відповідь, йому прийшла інформація, що пандус порушує міську інфраструктуру, тому його погодити складно.

Також ситуацію ускладнило те, що відділення МТБанк орендує. Саша запропонував банку купити телескопічний пандус. Втім ситуація не змінилась.

Гроші на покупку пандуса він взяв у свого друга в борг, за якого виплачує розстрочку в МТБанку.

«Перед тим як привезти пандус в банк, я зідзвонився з працівником, який курував це питання. Хотів попередити, що приїду і все встановлю. Чоловік попросив прислати технічні характеристики пандуса. А пізніше відповів: приїжджайте, встановлюйте», – розповідає Олександр.

В банку не заперечують, що Олександр просив у них встановити пандус. Банк був не проти. Ініціатива Олександра самостійно купити мобільний пандус пришвидшила процес. В МТБбанку пообіцяли компенсувати витрачені кошти.

Нагадаємо, у Києві відкрили «розумну» школу. Тут є пандуси та парти-трансформери.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button