Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ПАТ Київметробуд // Facebook

Слідчі Шевченківського управління поліції виявили ознаки підробки в документах, наданих компанією «Київметробуд» для участі в тендері з будівництва метро на житловий масив Виноградар. Про це йдеться в рішенні суду, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) після того, як один із трьох учасників тендеру, мукачевська компанія «Адамант» подала скаргу до Антимонопольного комітету. Компанія стверджує, що її позбавили права на участь у процедурі закупівлі незаконно, натомість заплющивши очі на проблеми з документами «Київметробуду».

Слідчі виявили недостовірні дані з ознаками підробки у банківських гарантіях, які «Київметробуду» видав банк «Глобус». Шевченківський райсуд надав поліції доступ до документів, що зберігаються в банку.

«Київський метрополітен» оголосив тендер на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії у січні цього року. Очікувана вартість будівництва складає 6 млрд грн. Перша черга передбачає будівництво двох станцій – «Мостицька» і «Проспект Правди».

На тендер подали заявки три фірми: київські компанії «Інтербудтонель», «Київметробуд» та компанія з Мукачевого «Адамант». Пропозицію останньої відхилили. Наприкінці серпня тендер призупинили через скаргу «Адаманта».

«Київметробуд» є постійним підрядником «Київського метрополітену» при будівництві метро (на його рахунку – усі 52 станції), а також виконує замовлення «Київводоканалу».

«Адамант» входить до складу корпорації «Укрбуд». Бенефіціарами зазначені Олег Березовський, Костянтин Будьонний і Андрій Стальний.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button