Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23494 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Трамвай Odissey. Фото: Думская.net

«Одесміськелектротранс» випустив перший трамвай серії Odissey з модернізованим дизайном, повідомляють одеські ЗМІ.

За даними Думская.net, трамвай коштував 6,6 млн грн. Він вийде на лінію у жовтні й курсуватиме за маршрутом 18. У листопаді планують випустити другий такий вагон. Загалом місто закупило шість «Одісеїв».

Odissey обладнано пандусом для заїзду пасажирів на інвалідних візках, візуальною системою оповіщення для пасажирів з порушеннями слухового апарату, а також звуковою системою оповіщення пасажирів із вадами зору.

Назву для трамвая обирали на конкурсі. Одесити надіслали понад дві сотні різних пропозицій.

Також «Одесміськелектротранс» презентував електробус, який створили на базі списаного тролейбуса Skoda, пише Зачем.

Старий тролейбус переробили, поміняли обладнання й оздоблення. Електробусу залишили струмоприймачі, через які він може під’єднуватися до мережі і підзаряджатися. Максимальний запас ходи – 50 кілометрів.

Електробус запустять вулицею Балковською, де планують облаштувати виділену смугу для громадського транспорту.

«Одесміськелектротранс» має ще чотири старі тролейбуси, які хоче переробити на електробуси. Надалі планують закупати корпуси і збирати такі машини самостійно.

Нагадаємо, нещодавно компанія Skywell отримала сертифікат відповідності на електробус власного виробництва. А перший в Україні електроавтобус презентував у 2015 році львівський концерн «Електрон».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button