Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: abcnews.com.ua

Першого вересня компанія KAN відкрила «Гімназію А+» на території ЖК «Комфорт Таун». Цей проект — продовження «Академії сучасної освіти А+».

Будівля має три поверхи і розрахована на 600 учнів. Річний внесок за навчання у закладі починається від 150 тисяч гривень на рік.

Будівництво  тривало дев’ять місяців і коштувало 288 млн грн.  Автори проекту бюро ARCHIMATIKA створили технологічно енергоефективну будівлю.

Наприклад, температурний режим буде забезпечуватись за рахунок геотермального опалення. Будівля працює на теплових насосах, використовуючи енергію землі. 170 пробурених свердловин будуть брати тепло протягом опалювального сезону, а влітку — працюватимуть на охолодження.

Фото: abcnews.com.ua

Також в «Гімназії А+» автономне водопостачання. Вода добувається зі свердловини на території школи і очищується фільтрами.

Кабінети технологій розділили для дівчат та хлопців: дівчат планували навчати, як доглядати за своєю шкірою і волоссям, готувати та шити, а хлопців — працювати з різними інструментами. Втім, такий поділ не сподобався дітям, тому після уроків обіцяють проводити гуртки  для всіх охочих, пише видання ABCnews.

У червні 2017 Міністерство освіти і науки повідомляло, що трудове навчання більше не матиме обов’язкового поділу за гендерним принципом і кожен учень зможе обирати той вид діяльності, який йому до вподоби.

Фото: abcnews.com.ua

Фото: abcnews.com.ua

Нагадаємо, що проект інтер’єру Печерської міжнародної школи став фіналістом міжнародного конкурсу дизайну SBID.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button