Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

1-2 вересня в Києві відбувся табір енергетичних інновацій TeslaCamp, в рамках якого пройшов український національний фінал найбільшого в світі конкурсу «зелених» бізнес-ідей Climate Launchpad.

Найкращі команди-учасники восени представлятимуть свої проекти на європейському фіналі в Единбурзі (Шотландія). Серед них – команда мережі електрозаправок ТОКА, що запропонувала проект «Smart Grid Solution». Це система розумного розподілу потужності електросистеми будинків у режимі реального часу. Її можна інтегрувати як у старі будівлі, так і в новобудови.

Проект пропонує створити заправки для електромобілів просто у паркінговій зоні будинку без потреби підключення власних станцій до мережі.

При цьому онлайн-додаток дає змогу цілодобово моніторити та використовувати для зарядки електрокарів надлишкову електроенергію, яка не використовується у будинку – наприклад, в нічний час. Також проект дає забудовникам змогу зекономити близько 77% коштів на обладнання електрозарядок у своїх будинках. Крім того, реалізація проекту допоможе знизити викиди вуглекислого газу в Україні на 473 409 тонн на рік.

«Однак ключовий очікуваний результат для нас – подолання проблеми із зарядом електрокарів у власному будинку. Опитані нами водії – а їх було понад 300 – всі, як один, наголошували: якби в них з’явилася змога заряджати електромобілі прямо на власній парковці – вони би точно задумалися над придбанням електрокара», – пояснює директор компанії ТОКА Стефан Благовісний.

Світовий фінал Climate Launchpad відбудеться в Единбурзі  листопаді 2018 року. Переможці національного відбору змагатимуться із представниками інших країн (їх буде щонайменше 35) за три головні нагороди: €10 000 за перше місце; €5 000 за друге місце та €2 500 – третє місце.

Топ-10 команд Ґранд-фіналу запросять до акселератора Climate-KIC. У 2017 році таку нагороду вже отримала українська команда Go To-U Ukraine.

Нагадаємо, у Європі кількість електрокарів перевищила мільйон.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button