Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23424 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/airportkiev

На сайті електронних петицій Київради зареєстровано петицію з вимогою заборонити нічні авіарейси, а також польоти надто гучних літаків в аеропорту «Київ» (Жуляни).

«Спочатку аеропорт був побудований за околицями міста, а тепер житловий сектор оточує його з усіх сторін… Літаки пролітають над житловими будинками, дитячими садочками, школами. Неможливо звикнути до шуму, особливо того, що здіймає Boeing», – пояснює авторка петиції Олена Мельник.

За її словами, шум від літаків спричинює серцево-судинні захворювання, виразкову хворобу, порушення обмінних процесів.

Наразі петиція, зареєстрована шостого вересня, зібрала майже 600 підписів із 10 тисяч необхідних для її розгляду.

Нагадаємо, прокуратура Київської області вимагає скасувати виданий Софіївсько-Борщагівською сільрадою дозвіл на будівництво багатоповерхового житлового комплексу на приаеродромній території аеропорту «Київ». У зоні детального плану забудови у 1976 та 2007 роках трапилися дві авіакатастрофи, внаслідок яких загинуло 53 людини. Відповідно до матеріалів судових рішень, йдеться про ЖК «Софія резиденс».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button