Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23502 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: bolero-kiev.prom.ua

У Києві обстежили шість торгових центрів на предмет безпеки й захисту від можливих підтоплень. Перевірку здійснювали в тих ТРЦ, що знаходиться під землею або мають підземні приміщення, зокрема: ТРЦ «Gulliver», ТЦ «Метроград», ТЦ «Комод», ТЦ «Навігатор», ТЦ «Олімпійський», ТЦ «Globus». До складу робочої групи увійшли представники Департаментів Київської міської державної адміністрації та Головного управління ДСНС України у м. Києві, повідомляє прес-служба КМДА.

Обстеження показало, що в  цілому торгові центри мають обладнання (насосні станції, дренажні насоси тощо), яке забезпечує захист відвідувачів та приміщень від підтоплення ґрунтовими водами. Проте при погодних умовах, коли кількість опадів складає 46-50 мм, обладнання ТРЦ «Gulliver», ТЦ «Метроград», ТЦ«Навігатор» не забезпечує потрібного захисту.

Згідно з рекомендацією робочої групі торговим центрам потрібно мати більш потужне обладнання для відкачування води, забезпечити заходи евакуації відвідувачів та інформування власників авто, встановити додаткові герметичні ворота або переносні відбійники для води, мати запас мішків та піску.

Нагадаємо, що після потопів в Києві міський голова наказав провести перевірки в торговий центрах. Київ підтопило 18 вересня, найбільше  води було проспекті Перемоги, Подолі та біля Палацу Спорту. Також в ніч на 16 серпня в Києві затопило Метроград та повиривало дерева.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button