Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: прес-служба Київської міської ради

13 вересня Київрада ухвалила новий бюджетний регламент Києва, повідомляє Delo.ua.

Одна з головних змін у процедурі прийняття бюджету – планування на більший період, ніж один рік. Так, до 15 травня КМДА має подавати основні пріоритети не лише на наступний рік, але й плани на подальші два роки.

Місто прописує в пріоритетах лише ключові показники – скільки варто витратити на охорону здоров’я, на транспорт, освіту тощо. Далі протягом півтора місяця ці пріоритети обговорюватимуть громада, експерти, комісії та депутати. Усі рішення мають публікуватися.

До 30 липня Київрада має ухвалити головні пріоритети, на основі яких триватиме робота над власне бюджетом до 1 жовтня на наступний рік.

Проект бюджетного регламенту мають ще ухвалити у другому читанні і в цілому. Якщо це станеться, за новою процедурою розроблятимуть бюджет міста на 2020 рік.

Нагадаємо, у бюджеті-2018 найбільше коштів міська влада спрямувала на освіту – 13,6 мільярда гривень.

Читайте також у матеріалі «Хмарочоса», як наповнюється та витрачається бюджет Києва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button