Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23541 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Хащі». Фото: Natalie Mitrofanova Photographer / Facebook

З 19 по 28 вересня Центр візуальної культури влаштовує міжнародний урбаністичний фестиваль у так званих «Хащах» за адресою вул. Петрівська, 34.

Проект у «Хащах» стане частиною фестивалю архітектури та урбаністики Warsaw under Construction. Цього року програму розподілили між Варшавою та Києвом. Тема фестивалю – «Сусіди».

«Вулиця Петрівська у Києві аж до 1990-х років сполучала київський Поділ із Верхнім містом. Політичні, соціальні та геологічні катаклізми 1990-х років призвели до занепаду цього маршруту. Місцева забудова була поступово знищена, а на її місці виникли непрохідні хащі: сили природи витіснили людей з цієї території», – розповідають у ЦВК.

На Петрівській, 34 зараз розташовано гаражі. Занедбану територію багато років використовують для музичних концертів, вечірок, DIY-фестивалів, воркшопів та інших подій.

Це місце планують облаштувати в рамках фестивалю під керівництвом архітектурної студії Formografia. Проект з відродження території розробив Олександр Бурлака.

«Хащі». Фото: Natalie Mitrofanova Photographer / Facebook

Освітня програма включає лекції архітекторів: Маттія Претолані, Томаша Свєтліка та Дани Косміної (остання розкаже про комуни).

22 вересня відбудуться граффіті-баттл, реп-читання та діджей-сети. Ще сьогодні квитки на цей івент під назвою Закипь vol.7 можна придбати за 150 грн, з 15 вересня – дорожче.

Фестиваль DIYstvo проведе партнерські заходи, зокрема концерти нойз та експериментальної музики, а завершить програму кінопоказ стрічки Олексія Радинського «Зсув XL».

Нагадаємо, у травні ЦВК провів Київський Інтернаціонал, на якому виступили з лекціями такі всесвітно відомі філософи, як Жак Рансьєр і Шанталь Муфф.


Місце: «Хащі»

Адреса: вул. Петрівська, 34

Дата: 19-28 вересня

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button