На ВДНГ відбудеться фестиваль крафтового сиру
Працюватиме фудкорт, де смажитимуть камамбер, моцареллу і халлумі на грилі, а ще пектимуть равликів із сиром.
Працюватиме фудкорт, де смажитимуть камамбер, моцареллу і халлумі на грилі, а ще пектимуть равликів із сиром.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 317 днів. За цей час ми опублікували 26449 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Фото: facebook.com/cheese.awards.day
22-23 вересня на Виставковому центрі відбудеться Фестиваль крафтового сиру, на який приїдуть 50 сироварів з усієї країни.
На фестивалі можна буде продегустувати українську моцарелу і буратту, халлумі, белпер кнолле і сулугуні, чеддер, брі та ще понад 300 видів сиру.
Наприклад, господарство «Добрий Пастир» привезе сир Мотанка «з молока кізоньок, які напасли діти» в листочках малини, винограда, кропиви та горіха.
«Афiнажна Майстерня Романа Хаецького» готує сир Генріх, з легким покривом, який отримано завдяки «роботі складного консорціуму мікроорганізмів бiлоi та червoноi плiсняви та цілого ряду маніпуляцій впродовж 60 діб».
Працюватиме фудкорт, де смажитимуть камамбер, моцареллу і халлумі на грилі, а ще пектимуть равликів із сиром. Там само допоможуть підібрати доповнення до сиру, такі як в’ялені томати, соуси, м’ясну гастрономію і сухе варення.
На майстер-класах покажуть, як відбувається процес сироваріння. Майстер із сироварні «СирКум» проведе майстер-клас з приготування халлумі, а майстриня з сироварні «ПаніКоза» готуватиме свіжу моцарелу.
Журі, що складається з шеф-кухарів, рестораторів та інших експертів, обере найкращі сири у 26 номінаціях.
Вперше Фестиваль крафтового сиру відбувся торік. Тоді його відвідали понад 12 тисяч гостей. Після цього організатори створили Гільдію ремісничих сироварів, яку за рік пройшли 120 сироварів.
Місце: ВДНГ, між 3 і 7 павільйоном
Адреса: Київ, проспект Академіка Глушкова, 1
Дата: 22-23 вересня
Час: 11:00 – 21:00
Вартість: безкоштовно
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті