Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/cheese.awards.day

22-23 вересня на Виставковому центрі відбудеться Фестиваль крафтового сиру, на який приїдуть 50 сироварів з усієї країни.

На фестивалі можна буде продегустувати українську моцарелу і буратту, халлумі, белпер кнолле і сулугуні, чеддер, брі та ще понад 300 видів сиру.

Наприклад, господарство «Добрий Пастир» привезе сир Мотанка «з молока кізоньок, які напасли діти» в листочках малини, винограда, кропиви та горіха.

«Афiнажна Майстерня Романа Хаецького» готує сир Генріх, з легким покривом, який отримано завдяки «роботі складного консорціуму мікроорганізмів бiлоi та червoноi плiсняви та цілого ряду маніпуляцій впродовж 60 діб».

Працюватиме фудкорт, де смажитимуть камамбер, моцареллу і халлумі на грилі, а ще пектимуть равликів із сиром. Там само допоможуть підібрати доповнення до сиру, такі як в’ялені томати, соуси, м’ясну гастрономію і сухе варення.

На майстер-класах покажуть, як відбувається процес сироваріння. Майстер із сироварні «СирКум» проведе майстер-клас з приготування халлумі, а майстриня з сироварні «ПаніКоза» готуватиме свіжу моцарелу.

Журі, що складається з шеф-кухарів, рестораторів та інших експертів, обере найкращі сири у 26 номінаціях.

Вперше Фестиваль крафтового сиру відбувся торік. Тоді його відвідали понад 12 тисяч гостей. Після цього організатори створили Гільдію ремісничих сироварів, яку за рік пройшли 120 сироварів.


Місце: ВДНГ, між 3 і 7 павільйоном

Адреса: Київ, проспект Академіка Глушкова, 1

Дата: 22-23 вересня

Час: 11:00 – 21:00

Вартість: безкоштовно


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button