Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Льоша Березовський

Розташований на Рейтарській Kapkan Shop у колаборації з Вовою Воротньовим запустив у продаж лімітований тираж футболок з написом KIEV, що обігрує логотип IKEA.

Як повідомив «Хмарочосу» Воротньов, цей принт не має жодного стосунку до виходу IKEA на український ринок. Вперше він зробив його минулого року.

«Потім його вкрав у подібному вигляді якийсь італійський ґей-бренд, тому я вирішив його максимально популяризувати», – розповів художник.

Подібна ситуація траплялася з Воротньовим, коли його популярний принт Poor but Cool почав використовувати московський магазин. Vova Vorotniov не є зареєстрованим брендом, тому художник вважає, що його інтелектуальну власність убезпечує те, що чимало людей знають про його авторство.

Лукбук зняв фотограф Олексій Березовський під арт-дирекцією Воротньова. Футболка коштує 600 грн.

Принт є редімейдом – у ньому лише переставлено літери логотипу. Саме тому зберігається написання KIEV, а не KYIV.

Фото: Льоша Березовський

У Воротньова є ціла серія робіт, де він обігрує дизайн упізнаваних брендів: Poor but Cool (Chanel), Morrissey (Hennessy), Madonna з зображенням Сікстинської Мадонни (Metallica) тощо.

Нагадаємо, нещодавно Вова Воротньов опинився у центрі скандала через роботу аванґардиста Єрмілова, використану в колаборації з Syndicate Clothing. Національний художній музей висунув звинувачення в порушенні авторських прав. Зрештою музей та Syndicate Clothing домовилися випустити спільну колекцію одягу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button