Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23423 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

17 вересня в США починає працювати бар’єр Ocean Cleanup. Принцип його роботи придумав п’ять років тому нідерландський винахідник Боян Слет (тоді йому було 19 років).

Ocean CLeanup – це 600-метровий бар’єр, який знаходиться на поверхні води. Він рухається за допомогою вітру та хвиль. Система генерує навколо себе електричне поле, яке притягує сміття. Зібрані відходи, кораблі забирають у спеціальні мішки. Система може збирати пластик різного розміру, починаючи від міліметрових уламків.

Компанія The Ocean Cleanup планує запустити біля берегів Каліфорнії тестову версію системи очистки океану, яка зможе «добувати» приблизно п’яти тонн пластику в місяць.

Вона планує за п’ять років прибрати з океану близько 50% відходів, а до 2040 року – 90%.

Додамо, що в 2018 році засновник цієї компанії отримав премію «Європейський підприємець року».

Нагадаємо, на горі Хом’як в Карпатах встановили сонячні панелі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button