Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: Новое Время

Ахметову належить Центральний універсальний магазин ЦУМ. Загалом у будівлі знаходиться 45 тис. кв м. нежитлових площ. Державна компанія Укрпошта друга в цьому списку. Третім в списку є бізнесмен Григорій Грабович – його сім’ї належать приміщення у будинку за адресою вул. Хрещатик, 14 – по іншу (від Головпоштамту) сторону Майдану, за Будинком Профспілок, де знаходиться готель «Хрещатик» і Будда-бар. В сумі їм належить тут понад 14 тис. кв. м торговельних площ.

Цікаво, що син колишнього міського голови Олександра Омельченка також мають майно на Хрещатику. Співвласником компанії Argo, яка відома своїми магазинами одягу на центральній вулиці Києва, є офшор Каітріа Холдінгс Лімітед, чий кінцевий бенефіціар – Олександр Олександрович Омельченко. На Хрещатику основні володіння Argo розташувалися в районі Бессарабського ринку. Там у неї майже 3,8 тис. кв. м в будинках №50 та 52, де розташовані магазини Benetton, Desigual тощо. За інформацією журналістів, син Омельченка отримав цю нерухомість, заплативши приблизно в 20 разів менше ринкової ціни.

Видання «Новое Время» використало інформацію про власників квадратних метрів на головній  вулиці, доступ до якої забезпечила юркомпанія Investment Service Ukraine.

Вона надала інформацію з чотирьох офіційних джерел: держреєстру майнових прав на нерухоме майно, реєстру прав власності на нерухоме майно, держреєстру іпотек і єдиного реєстру заборон відчуження нерухомого майна.

З цими даними НВ звернувся до бази YouControl, яка веде список юросіб, створений на підставі моніторингу офіційних відомостей контрагентів. За допомогою цього ресурсу визначила кінцевих бенефіціарів компаній, які володіють комерційною нерухомістю в будинках на Хрещатику.

Читайте також: Місто не стане через наземні переходи: руйнуємо 8 міфів про Хрещатик

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button