Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23632 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Озера на Осокорках. Фото: Vitya Sirko

Міський голова Віталій Кличко закликав забудовника зупинити будівництво поблизу озер на Осокорках до моменту, коли суд винесе рішення, пише прес-служба КМДА.

«Такі конфлікти не повинні вирішуватися шляхом протистояння. Не повинно бути безладів. Вирішувати всі питання, шукати компромісів необхідно за столом переговорів. Тому я звертаюся до забудовника – спілкуватися з людьми. Я пропоную всім сторонам запровадити мораторій на будь-які дії. І нехай юристи доводять позиції сторін, а суд ухвалює рішення», – заявив Віталій Кличко.

Він надав протокольне доручення профільним службам КМДА здійснити перевірку планів будівництва на цій території. Також Клично зазначав, що ці території були визначені як перспективні для забудови ще десятиліття тому.

«Кожного року в Київ приїжджає жити і працювати понад 200 тисяч людей. І »», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що під час отримання дозвільної документації, у 2005 році, компанія-забудовник внесла у план будівництво соціальної інфраструктури. Насамперед садочків, шкіл. Також за планом повинна бути створена рекреаційна зона навколо озер загальною площею близько 180 гектарів.

«І дотримання зобов’язань ми контролюватимемо», – наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, що на ділянці площею понад 90 гектарів  між Осокорками і Позняками, банк «Аркада» має намір побудувати  ЖК «Патріотика на Озерах». Натомість місцеві мешканці вимагають створити тут ландшафтний еко-парк. Тут живуть чаплі, лелеки, дикі качки та багато інших птахів, зокрема й ті, які занесені до Червоної книги.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button