Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Мешканці району Осокорки записали звернення з закликом не допустити забудови ділянки навколо озер Небреж, Тягле і Мартишів. Відео опублікував активіст Дмитро Лебедєв.

Ділянку площею понад 90 гектарів розташовано в кінці житлового масиву, між Осокорками і Позняками. Банк «Аркада» має намір побудувати тут ЖК «Патріотика на Озерах».

Натомість місцеві мешканці вимагають створити тут ландшафтний еко-парк. Тут живуть чаплі, лелеки, дикі качки та багато інших птахів, зокрема й ті, які занесені до Червоної книги.

Жителі Осокорків також зазначають, що будівництво додаткового мільйону квадратних метрів житла призведе до транспортного колапсу на Південному мосту.

Активісти розробили детальний проект ландшатфного парку. Він передбачає, зокрема, облаштування орнітологічних станцій для birdwatching – спостереження на птахами. З проектом можна ознайомитися за посиланням. Опозиційні депутати зареєстрували у Київраді проект рішення про створення еко-парку на Осокорках.

У 2015 році активісти склали петицію про створення ландшафтного парку замість забудови південних Осокорків, вона набрала необхіну кількість голосів, але міська влада не поспішає її втілювати.

Озера на Осокорках. Фото: Vitya Sirko

Нагадаємо, днями Київська міська рада проголосувала за будівництво багатоповерхового житлового комплексу у Дарницькому районі поблизу озера Качиного.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button