Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Wikipedia

27 вересня депутати Київради проголосували за звернення до Верховної Ради про приєднання до Києва селища Коцюбинського.

«Це селище пов’язане з Києвом опаленням, каналізацією. Саме в Київ звідси ведуть єдині дві дороги. Це рішення, яке прийняти варто вже давно», – цитує голову фракції «Батьківщина» Володимира Бондаренка «Громада Приірпіння».

«Були громадські слухання за приєднання Коцюбинського до Києва. Відбулися й інші громадські слухання, які були сфальсифіковані (про приєднання до Ірпеня — ред.). Але ситуація доволі однозначна: громада Коцюбинського хоче приєднатися до Києва. Але певні діячі там сподіваються, що Коцюбинське стане частиною Ірпеня», – прокоментував голова «Київської команди» (екс-фракція «Самопоміч») Сергій Гусовський.

«За нашою інформацією, близько 90% жителів Коцюбинського користуються нашими комунікаціями, їхні діти ходять у київські дитсадки і школи. Фактично, там проживають кияни», – заявив заступник мера, секретар Київради Володимир Прокопів, повідомляє «КиевВласть».

Депутат Коцюбинської сільради, виступаючи в Київраді, заявив, що 90% – це вигадана цифра. Натомість голова Коцюбинського Ольга Матюшина розповіла, що у селищі досі не прийнято бюджет, а депутати перестали ходити на сесії. Самі мешканці селища в ініціативних групах скаржаться на вибоїни на дорогах, сміття, відсутність дитсадків та висловлюють сподівання, що приєднання до Києва вирішить ці проблеми.

Для того, щоб приєднати селище, має бути згода селищної ради Коцюбинського, Київської обларади, а також Ірпінської міськради, адже Коцюбинське входить до складу Ірпеня. Таких рішень наразі немає через супротив місцевих рад, а тому є мало шансів на те, що Верховна Рада розгляне звернення.

У травні 2018 року Верховний суд визнав незаконним спробу об’єднання Ірпеня та Коцюбинського, тому що Коцюбинське і так вже входить до складу Ірпеня.

Торік мер Києва Віталій Кличко висловився за створення Київської агломерації за рахунок приєднання насвколишніх населених пунктів. За даними операторів мобільного зв’язку, щодня до Києва приїздить на роботу 32% населення Київської області.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button