Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Kinoteatr.Kinopanorama

Кінотеатр «Кінопанорама» на вулиці Шота Руставелі з першого жовтня припиняє роботу. Усі кінопокази скасовано, у програмі поки лишилися театральні проекти, на які продано квитки, повідомила «Хмарочосу» директорка кінотеатру Наталя Соболєва.

Соболєва розповіла, що її звільнили з посади 26 вересня, а 28 – без пояснення причин було звільнено весь колектив.

У планах адміністрації, від яких довелося відмовитися, було святкування 60-річчя кінотеатру і ремонт великої зали. Вже домовилися про нові крісла та заміну ковроліну.

За словами Соболєвої, їй пропонували розділити велику залу на чотири менші кінозали, які б приносили більший прибуток. Але адміністрація прагнула зберегти історичну панорамну залу. «Кінопанораму» було побудовано в 1958 році як експериментальний кінотеатр із першим в СРСР панорамним екраном.

Вона припускає, що «Кінопанораму» можеть переобладнати як комерційний кінотеатр, або навіть перетворити на щось інше.

30 вересня о 18:00 відбудеться прощальна вечірка «Останній сеанс». Планують дивитися хроніку кінотеатру, фільм Юрія Шилова «Панорама» і пити вино. Зараз складають список тих, хто виступатиме на вечірці. Прийде кінооператорка Світлана Зіновьєва, кінорежисер Олександр Шапіро включиться по Skype. Вартість квитків – 30 грн.

У 2008 році Київрада прийняла рішення про приватизацію «Кінопанорами». Її придбала компанія ISTIL Group бізнесмена Мохаммада Захура.

Зазначимо, що є розроблений компанією «Градобуд» проект будівництва готельного комплексу на місці кінотеатру «Кінопанорама».

Читайте також про київські кінотеатри, які змінили до невпізнаваності.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button