Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Національний антарктичний науковий центр оголосив відбір у команду полярників, яка вирушить у 24-у експедицію на станцію Академік Вернадський в Антарктиді, повідомляє прес-служба МОН.

Антарктична експедиція стартує взимку 2019 року і триватиме рік – до зими 2020 року.

В команду потрібні 12 людей: сім науковців, дизеліст-електрик, системний механік, системний адміністратор зв’язку, лікар та кухар.

Серед загальних умов – володіння англійською, іспанською або іншою іноземною мовою; відсутність хронічних захворювань та протипоказань до роботи в екстремальних умовах; відсутність шкідливих звичок. Перевагу надають кандидатам до 45 років.

«Хочу підкреслити, що вперше за багато років ми не робимо жодних гендерних обмежень щодо можливих учасників експедиції. Тож чекаємо документи як від кандидатів, так і від кандидаток», – зазначив голова НАНЦ Євген Дикий.

Зарплата складатиме від 25 тисяч грн на місяць. Також зимівників забезпечують харчуванням, спеціальним одягом і взуттям, санітарно-гігієнічними матеріалами, ліками. Зв’язок з рідними здійснюється через інтернет.

Перед стартом експедиції відібрані кандидати проходять обов’язкове навчання.

Україна – одна з 30 країн світу, яка має постійну станцію в Антарктиці, що функціонує цілий рік.

Маршрут експедиції в Антарктиду / МОН

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button