Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23597 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Експертний звіт за № 175-1107-18/ЕП/КП складено приватною експертною компанією ТОВ «Експерт Проект Груп», яка здійснювала експертизу проектної документації капітального ремонту набережної, пише спільнота SAVE UZHHOROD.

Активісти знайшли порушення в документі.  Звіт підписаний шістьма особами, а печаток лише п’ять – експерт Савйовський В.В. підпис поставив без печатки. Відповідно до ДСТУ-Н Б А. 2.2.-10:2012 наявність печатки для відповідального експерта є обов’язковою. Також з’ясувалось, що експертний сертифікат Савйовського В.В. – АЕ №000214 призупинений з 31.05.2017. Тобто, на момент здійснення експертизи проекту ремонту набережної вказана особа не була експертом, та не могла використати цей номер сертифіката та печатку з ним для підпису.

Фото: SAVE UZHHOROD

Номер для підробленого експертного сертифіката взято з іншого «не експертного» сертифікату та замінено буквенний індекс.

Також активісти з’ясували, що у експертної компанії ТОВ «Експерт Проект Груп» на сайті зазначено, що головний архітектор проекту від ТОВ «КБК» є регіональним представником експертної компанії в Житомирській області.

Нагадаємо, що міська влада розробила проект реконструкції набережної Незалежності, який передбачає заміну покриття алеї на гранітну плитку, покриття основної дороги асфальтобетоном, облаштування велодоріжки та трьох велопарковок, покриття плиткою тротуару вздовж дороги, заміну лавок, смітників та освітлення. Проте місцевим активістам не подобався проект реконструкції, бо він передбачав знищення старої чеської бруківки та вирубку дерев.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button