Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Павло Калюк

Київрада 11 жовтня  ухвалила в першому читанні проект рішення щодо припинення інвестдоговору із забудовником Поштової.

«За» проект рішення проголосував 61 депутат. Київський міський голова Віталій Кличко утримався від голосування, а з 30 депутатів фракції «Солідарність» тільки вісім віддали голос за розірвання договору.

За словами депутата міськради Сергія Гусовського, протягом сім днів Київрада має внести свої пропозиції щодо розірвання договору за згодою сторін.

Рішення прийняли з правкою про припинення або зміну інвестиційного договору.

Гусовський додав, що йдеться про припинення договору у чинній редакції. Депутат сказав, що якщо інвестор погодиться переглянути умови договору і зберегти артефакти, то Київрада не будуть наполягати на його розірванні, пише «Українська правда».

Дивіться також: Художники розмалювали паркан на Поштовій

Нагадаємо, компанія «Хенсфорд-Україна», створена за два місяці до проведення тендеру, планувала побудувати під Поштовою площею підземний ТРЦ. Але 2015 року під час будівельних робіт виявили археологічні артефакти. Активісти вимагають створити музей на місці виявлення знахідок і розірвати договір із забудовником. Натомість забудовник пропонує добудувати ТРЦ, виділивши під музей невелике приміщення на одному з поверхів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button