Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

20 жовтня у музеї Ханенків відбулась екскурсія для бездомних та малозабезпечених людей. Це була ініціатива організації «Молодь за Мир».

Волонтери  зазначають, що знають всіх особисто, оскільки кожен четвер роздають їм їжу біля пам’ятника Сагайдачному.

«Коли почали запрошувати на екскурсію в музей, реакція була неоднозначною. Людям подобалась ця ідея, хоча багато хто сприймав з недовірою, наче не можна просто так взяти і прийти до музею, та ще й так, щоб тобі радо провели екскурсію. Однак, були й ті, кого не довелося переконувати. Вони сприйняли пропозицію із захватом. Хтось пам’ятав музей Ханенків ще з молодості чи дитинства, а хтось і досі намагається ходити на виставки», – розповідає волонтерка організації Ніколь Катенкарій

«Музей Ханенків обрали тому, що багато хто з ініціаторів ідеї мав власний позитивний досвід його відвідування. До того ж інституція проводить безліч освітніх заходів, загалом справляє враження дуже відкритої до діалогу», – говорить вона.

З іншими музеями волонтери поки не контактували, адже хочуть переконатись, що ця ініціатива потрібна людям.

Організатори зазначили, що планують ще одну екскурсію до музею Ханенків 8 листопада.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button