Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23268 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: avk.org.ua

За рік кількість велосипедистів на вулицях Києва зросла більш ніж на 40%. Про це свідчать результати осіннього підрахунку велосипедистів від Асоціації велосипедистів Києва.

Волонтери рахували велосипедистів протягом двох годин у середу 19 вересня та суботу 22 вересня на 22 основних перехрестях міста.

Так, у будній день нарахували 2732 велосипедисти, що на 40% більше, ніж торік. У вихідний – 3066 велосипедистів, що на 46% більше у порівнянні з торішніми результатами.

Близько 40% велосипедистів рухалися проїжджою частиною, а 60% – тротуаром. Чверть велосипедистів їздить у шоломах.

На 2% зросла частка велосипедисток – 12% жінок до 88% чоловіків у будній день і 17% жінок до 83% чоловіків у вихідний.

Інфографіка: avk.org.ua

Інфографіка: avk.org.ua

«Збільшення кількості велосипедистів на вулицях Києва вже є незаперечним агументом при адвокації велоінфраструктури в столиці», – зазначає АВК.

При цьому в організації нагадують, що протягом 2017-2018 років у Києві майже не будували велоінфраструктури. Цьогоріч з’явились велосмуги лише на вулиці Леонтовича та в зелених зонах, таких як Русанівський канал, ВДНГ, Пирогів тощо. Також дозволили рух велосипедом смугою для громадського транспорту на проспекті Дружби народів.

Нещодавно мер Віталій Кличко доручив переспрямувати кошти на розвиток велоінфраструктури у 2018 році на ремонт Київського зоопарку.

У серпні в Києві з’явився міський велопрокат Nextbike. Після двох місяців роботи закрили три станції через те, що велосипеди намагаються вкрасти або зіпсувати.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button