Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: КП «Київтранспарксервіс»

Невдовзі на вулицях Києва мають з’явитися інспектори з паркування, які фотографуватимуть запарковані автівки з інтервалом 10 хвилин і штрафуватимуть водіїв, які не сплатили за парковку після цього часу. Про це повідомила координаторка групи «Реанімаційний Пакет Реформ для Києва» Оксана Величко.

За її словами, наразі не сталося жодних фактичних змін після того, як 27 вересня набув чинності новий закон про паркування. Утім, з листопада почнеться набір у відділ інспекторів паркувального простору при Департаменті транспортної інфраструктури КМДА. У відділ попередньо входитиме 137 осіб. Їхня зарплата складатиме приблизно 12 тисяч гривень.

Для інспекторів складуть маршрути, переважно на центральних вулицях міста. Інспектор рухатиметься з інтервалом у 10 хвилин і за допомогою планшету робитиме фото припаркованих автомобілів. Після 10 безкоштовних хвилин фіксуватиме повторно для можливості накладення штрафу.

Паркування буде сплачуватися з прив’язкою до державного номерного знаку в кілька способів: через смс, спеціальні програми, паркомат або придбання талону/ абонемента. Співробітники КП «Київтранспарксервіс» більше не можуть надавати жодні послуги і брати кошти. Відтепер вони відповідатимуть лише за утримання паркувальних майданчиків, розмітку, нічне паркування тощо. Штат підприємства скоротився з 460 до 140 співробітників.

Автоматичну системи контролю оплати паркування (АСКОП), за словами Величко, буде впроваджено не раніше лютого-березня 2019 року. Наразі розпорядження перебуває на погодженні Департаментів КМДА, потім оголосять тендер, який триватиме щонайменше три місяці.

Повідомлення про штрафи приходитимуть після того як завершиться тендер, відповідних постанов Кабінету міністрів, інтеграції реєстру адміністративних правопорушень із системою МВС тощо.

Так само в процесі напрацювання перебуває порядок примусової евакуації.

Нагадаємо, 27 вересня, коли набули чинності нові норми відповідальності за порушення правил паркування, було евакуйовано 23 автомобілі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button