Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Завод АрселорМіттал є найбільшим забруднювачем повітря у Кривому Розі. Фото: esu.com.ua

На Kyiv Smart City Forum, який відкрився 31 жовтня, нагородили міста-лідери з впровадження інноваційних рішень в інфраструктуру, повідомляє прес-служба КМДА.

Експертна рада конкурсу Smart Cities Ukraine визначила найкращі міста у шести напрямах розвитку середовища. Переможців нагородив мер Києва Віталій Кличко.

У номінації «Найкомфортніше місто для життя» переміг Київ; в номінації «Краще інноваційне місто» – Харків; премію за найкращу транспортну модель міста отримав Тернопіль; «Містом стартапів» назвали Львів; у номінації «Екологічне й енергоефективне місто» переможцем став Кривий Ріг; премію «Відкрите місто 2018» дали Дрогобичу.

Kyiv Smart City Forum відбувається втретє. Заплановано виступи 50 іноземних та українських спікерів. Напередодні форуму Кличко повідомив, що у столиці почали створювати smart-інфраструктуру три роки тому, і зараз Київ «уже готовий ділитися з іншими містами досвідом щодо впровадження успішних інноваційних рішень».

Зазначимо, що в 2010 році журнал «Кореспондент», посилаючись на дані Державної служби статистики, визнав Кривий Ріг найбруднішим містом України.

Нагадаємо, директор Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського Олександр Косовець стверджує, що Київ входить у десятку міст із найбільшим забрудненням повітря.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button