Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Головну редакторку українського журналу про моду Vogue Ukraine Ольгу Сушко відсторонили від посади після звинувачень у плагіаті.

Про це повідомили у спільній заяві групи Condé Nast International та медіа-холдингу «Медиа Группа Украина».

Ольгу Сушко звинуватили у плагіаті колонки головного редактора журналу. Факт плагіату знайшов Telegram-канал «Киев Фэшн Лавэз», який пише про моду. У випуску Vogue Ukraine за червень вийшов аналогічний до листа матеріал, який у 2006 році для російського журналу Harper’s Bazaar написала журналістка та дизайнерка Шахрі Амірханова.

Сушко офіційно підтвердила цю інформація та вибачилась на своїй сторінці у Facebook.

«Ось так сталось. Це моя помилка. Від помилок ніхто не застрахований. Всі ми робимо помилки, про які потім жалкуємо. Це життєвий урок. І ще можливість подумати і стати мудріше. А в моєму випадку ще і зрозуміти, що слова редактора – не чергова сторінка, а спосіб прямого і особистої розмови з читачем»,– написала Ольга Сушко.

Додамо, що Telegram-канал «Киев Фэшн Лавэз» навів ще близько дев’ять епізодів плагіату, коли Сушко використовувала тексти інших журналістів для своїх редакторських колонок.

Додамо, що це не перший випадок коли українські ЗМІ звинувачують у плагіаті. В березні 2018 року в статті «Історія чоловічої української моди в 50-60 ті роки» журналу L’Officiel Hommes Ukraine виявили  близько 70-80% сплагіаченого тексту.

«Я зрозумів, що потрібно знайти автора, з яким раніше не був знайомий. Зрозумів, що ця людина явно не історик/культуролог, і судячи з усього не спеціаліст в історії моди, і враховуючи той факт, що в статті відсутнє хоч якесь адекватне джерело, мій сумнів перетворився у впевнені підозри про плагіат. Перевірив на одному абзаці – бінго – 100% плагіату з блогу деякої Уляни на ЖЖ», – пише Гліб Родченков на своїй сторінці у Facebook.

«На жаль, наші автори не придумують факти й події, про які пишуть, їм доводиться шукати інформацію як в «ЖЖ», так і в бібліотеці ім. Вернадського», – прокоментував факт плагіату L’Officiel Hommes Ukraine.

Нагадаємо, переможця конкурсу на посаду в КМДА зловили на плагіаті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button