Біля «Кловської» відкрився ресторан WhaiThai з раменом, боулами і стравами з воку
Відкрита кухня дозволяє відвідувачам бачити процес приготування страв.
Відкрита кухня дозволяє відвідувачам бачити процес приготування страв.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24976 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
О 12:00, 2 листопада у Києві починає роботу ресторан паназійської кухні WhaiThai, розташований на вулиці Мечникова, 5, неподалік станції метро «Кловська».
Ресторан відкрили Євген Білоусов разом із партнерами. Він розповів «Хмарочосу», що позиціонує заклад, як демократичне азійське бістро, без прив’язки до певної кухні Азії.
Раніше Білоусов відкривав кафе Blur Coffee, розташоване неподалік. За його словами, новий заклад буде з подібною дружньою атмосферою.
Меню розробляв шеф-кухар Євген Мензелевський, відомий роботою у ресторанах Tin Tin та Slurp. До повернення у Київ Мензелевський починав кар’єру в ресторанах В’єтнама.
Головною стравою WhaiThai буде рамен, як м’ясний (зі свининою, курятиною або яловичиною на вибір), так і веганський (карі-кокос, місо тощо). Склад рамену можна регулювати самому, додаючи рис, тофу, гриби шиїтаке, чилі джем, дайкон, кімчі тощо. Так само можна обрати ступінь гостроти.
Також готують два види страв на сковорідці-вок – курка манго/чилі та тофу/масала, з локшиною або рисом. Є три різновиди боулів – креветка/дайкон/груша/соєві паростки/салат/манго-чилі; курячий сатай/кімчі/дайкон/гриби/салат/яйце/горіховий соус; тофу/гриби/овочі/салат/кисло-солодкий соус. В якості стартерів пропонують боби едамаме, кімчі та курячий сатай (шашлик).
Одна з особливостей приміщення WhaiThai – відкрита кухня, яка дозволяє відвідувачам бачити процес приготування страв.
Ціни на страви мінятимуть у бік як подорожчання, так і здешевшання відповідно до курсу валют.
Дізнайтеся також, звідки у Києві бум далекосхідної кухні.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті