Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Андрій Утєвський, прес-служба Міністерства освіти та науки

Конкурс на участь у наступній українській експедиції в Антарктиду перевищив 10 осіб на місце. Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр МОН України.

«За результатами тільки першого місяця маємо рекордну кількість заявок, адже вперше оголосили відкритий конкурс на відбір команди на станцію Вернадський. Раніше, на жаль, багато років це був такий собі закритий клуб, у який було потрапити досить складно. Більше того – це був закритий чоловічий клуб, бо хоч і негласно, але існувала заборона на прийом жінок в експедиції», – розповів керівник антарктичного центру Євген Дикий.

Наразі на станцію Академік Вернадський подалося 116 кандидатів. З них понад 20% – жінки (26 кандидаток).

Найбільше охочих – на посади системного адміністратора зв’язку (35 чоловіків і одна жінка), кухаря (13 чоловіків та 10 жінок) та лікаря(12 чоловіків та 8 жінок). На місця науковців подалися 10 чоловіків та 7 жінок.

Євген Дикий розповів, що серед тих, хто подавав заявки, були й такі, що збиралися в Антарктиду «на Північний полюс».

Інфографіка: прес-служба Міністерства освіти та науки

Прийом заявок триватиме до кінця листопада. У команду набирають 12 людей: сім науковців, дизеліст-електрик, системний механік, системний адміністратор зв’язку, лікар та кухар. Зарплата складатиме від 25 тисяч грн на місяць. Антарктична експедиція стартує взимку 2019 року і триватиме рік – до зими 2020 року.

Зараз на станції Академік Вернадський перебуває 23-я антарктична експедиція, яка веде спостереження за погодо, вивчає озонову діру та рахує пінгвінів. Команда складається виключно з чоловіків. Дикий пообіцяв, що це остання зимівка з таким гендерним складом.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button