Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/86festival

Фестиваль кіно та урбаністики «86» надав Громадському аудіозапис розмови з заступником директора Українського центру культурних досліджень Євгеном Ковальським. Організатори вважають, що він вимагав «відкат» у розмірі 30 тисяч гривень.

«Вважайте, аудит пішов на користь знатоків… Нехай не гнівають, а то я їм ще більше знижу… Це мої. Я їх витрачаю і розписую за тими видатками, що в нас є. Це вже, грубо кажучи, мій розклад, який на підприємстві. Формально це називається утримання і видатки на проведення заходу», — каже голос на аудіозаписі.

Команда «86» виграла ґрант від Міністерства культури на проведення фестивалю в Славутичі у травні. Загальна сума мала скласти 500 тисяч гривень. Розпорядником коштів призначили Український центр культурних досліджень. Організатори фестивалю заявили, що третину коштів вони досі не отримали. Тим часом Мінкульт повідомив організаторам, що «фестиваль організовано та профінансовано в повному обсязі».

«В умовах конкурсу було прямим текстом сказано, що проекти-переможці отримають “не менше 500 тисяч грн” на організацію події. Під час особистого спілкування керівниця Ковальського Ірина Френкель також неодноразово повторювала, що кошторис має бути розписаний на 500 тисяч грн. Саме таку суму вона затвердила письмово», – стверджує креативна директорка фестивалю Надія Парфан.

«Ми не планували включати в кошторис витрати на адміністративні послуги, тим більше не пов’язані з фестивалем. І звісно на офіційних зустрічах жодного разу не йшлося про те, що ми маємо зі свого бюджету фінансувати витрати розпорядника коштів», — каже Ілля Гладштейн, співзасновник та куратор фестивалю.

Ковальський, у свою чергу, відмовився надаватити журналістам будь-які коментарі до завершення службового розслідування.

Через звинувачення Міністерство культури відсторонило Ковальського й ініціювало службове розслідування його дій та дій Ірини Френкель.

Раніше Надія Парфан повідомила, що через втрачений на виплату боргів час наступний фестиваль не відбудеться у травні 2019 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button