Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З басейну річки Пярну в Естонії прибрали дамбу, оскільки вона блокувала маршрут переміщень лосося. Окрім, того дамба порушувала державну політику Естонії, спрямовану на захист та збереження природного середовища. Для того, щоб прибрати перешкоду, уряд викупив землю та саму дамбу за суму більш ніж один мільйон євро.

Проект мали розпочати ще у 2015 році, проте був опір населення. Дамба утворювала штучне озеро, де місцеві жителі могли плавати та відпочивати. Проте команда проекту запропонувала кілька рішень для задоволення потреб жителів. Так, пропонувалось розкопати річку, щоб вона стала глибшою та просторішою для плавання та створити маршрути для прогулянок вздовж берегів річки.

Також в рамках проекту мають облаштувати інші рекреаційні зони та демонтувати ще близько десяти дамб вздовж басейну річки. Загальний бюджет проекту становить 15 мільйонів євро. Після закінчення будуть відкриті 3300 км басейну Пярну з усіма притоками, що стане найбільшим проектом відновлення річок в Європі.

Басейн річки Пярну в Естонії становить 20 % всієї території Естонії. Сама Пярну має довжину 144 км, але загальна довжина усіх водойм басейну річки складає 3300 км.

Читайте також: Де відпочивають кияни на Дніпрі? Гід київськими островами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button