Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23268 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Реконструкцію Житнього ринку на Подолі планують почати в 2020 році й завершити до 2022-го, повідомив The Village Україна генеральний директор ринку Вадим Фіоктістов.

За словами гендиректора, проект реконструкції не передбачає зміни архітектурних форм. Також в адміністрації обіцяють зберегти карбування на фасаді Житнього ринку.

«Усі чеканки, розміщені на фасадах ринку, плануємо зберегти, відреставрувати і повернути. На наш погляд, вони вписуються в архітектурний ансамбль на Подолі», – повідомив гендиректор.

Дах Житнього ринку складається з двох частин. Зсередини приміщення можна побачити внутрішню конструкцію – противагу з натягнутими вантовими тросами, між якими залиті бетонні блоки. Над нею є покрівля, яка повторює геометрію і форму противаги і виконує функцію даху.

Під час реконструкції планують провести експертизу стану вантових канатів, для цього потрібно зняти дах. Основна проблема – відсутність даних щодо стану вантових тросів.

«Унікальну вантову конструкцію ринку не можна змінювати, оскільки будь-які втручання у конструкцію призведуть до повного її руйнування. Після реконструкції ринок збереже основне призначення і самобутній стиль радянського ультрамодернізму», – запевняє Фіоктістов.

Він зазначив, що в будівлі не проводили комплексного ремонту з 1980 року. Під час реконструкції ринок не працюватиме через небезпечність робіт.

Поки не вирішено питання фінансування. Київрада може вирішити профінансувати реконструкцію з бюджету міста, і будівля залишиться у повній господарській власності, або оголосять інвестиційний конкурс у разі високої вартості робіт.

Харків’янин Вадим Фіоктістов обійняв посаду гендиректора Житнього ринку за результатами конкурсу в травні цього року.

Влітку 2017 року Житній ринок опинився у центрі громадської уваги. З другого і третього поверхів будівлі демонтували кіоски та торговельні ряди, а в КМДА заявили, що ринок частково відремонтують, а згодом – повністю реконструюють.

Читайте також: Що відбувається з Житнім ринком і як його планують реконструювати

При цьому в КМДА заявили, що в планах – зняти радянські панно. Небайдужі кияни провели акцію на захист фасадів Житнього ринку.

У грудні КМДА повідомила про виділення 35 млн грн на реконструкцію, утім у бюджеті на 2018 рік закладено 2 млн грн.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button