Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кордон силовиків у лютому на вулиці Грушевського. Фото: Wikipedia

У програму заходів до Дня Гідності та Свободи 21 листопада входять змагання «Снайпер столиці – 2018».

У КМДА пояснюють, що це щорічні змагання з вогневої підготовки, започатковані ще у 2005 з метою військово-патріотичного виховання. Організатори зазначають, що проведення таких змагань – важливий і необхідний етап у підготовці до майбутньої служби в Збройних Силах, Національній гвардії тощо.

Окрім змагань «Снайпер столиці» у День Гідності пройде студентська хода з покладанням квітів і запаленням лампадок на Алеї Героїв Небесної Сотні, відбудуться виставки «Боротьба за віру», «Майдан – фортеця духу», «Наш дух не зламати, свободу не вбити», «Блокпост пам’яті», а для дітей проведуть квест «Україна – країна нескорених».

Перші протести на Майдані почалися 21 листопада після зриву підписання угоди про Євроінтеграцію. У лютому почалися зіткнення між протестувальниками та силовиками, від куль снайперів загинули десятки людей.

Сьомого листопада на Інститутській демонтували стихійний меморіал з фотографіями загиблих через те, що вони заважають слідчому експерименту, Демонтаж погодили з родинами загиблих.

Дивіться також: «Штурм пагорба» – переможець проекту Національного музею Революції Гідності

Днями відбувся тендер на будівництво Меморіалу Героям Небесної сотні, який виграла компанія «Північно-український будівельний альянс». Меморіал побудують наступного року за проектом архітектурного бюро MI studio.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button