Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: osklen.com

Бразильський дизайнер Оскар Мецават створив екологічний замінник шкіряного одягу та аксесуарів. Він пропонує використовувати луску гігантської риби апараїма, що живе у водоймах басейну Амазонки, повідомляє Dezeen.

Шкіряне виробництво завдає значної шкоди довкіллю, зокрема тваринництво є однією з головних причин зникнення тропічних лісів Амазонки.

Натомість місцеві жителі півночі Бразилії століттями вживають апараїму в їжу, викидаючи луску. Це одна з найбільших прісноводних риб, трапляються екземпляри понад чотири метрів завдовжки і вагою понад 200 кілограмів.

Фото: In-Fisherman

Дизайнер стверджує, що луска апараїми не лише етичніший та екологічніший матеріал, але й більш еластичний, тонкий та м’який у порівнянні з шкірою тварин.

Він заснував бренд Osklen. Риб’ячу луску для виробництва купляють виключно у місцевих рибалок. Стежать за тим, аби виловлена риба сягала щонайменше півтора метри завдовжки. З обробленого матеріалу шиють взуття, одяг, гаманці та сумки. У виробництві також задіяні виключно місцеві майстри.

Нагадаємо, італійська дизайнерка створила упаковку з бактерій, рештків органіки й дріжджів, а дизайнерка з Відня розробила метод харчування лишайником на випадок апокаліпсису.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button