Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Pixabay

Після відрядження до Парижа посадовці КМДА вирішили розробити план створення навколо Києва агломерації, повідомляє прес-служба міської адміністрації.

Об’єднання Києва з прилеглими до столиці територіальними громадами дає підстави для економічно-соціального розвитку і залучення інвестицій, вважає перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Під час створення Київської агломерації у мерії планують використати досвід Метрополії Великого Парижа.

За словами Поворозника, вже розроблено розпорядження про створення робочої групи, яка проведе аналіз прилеглих до Києва територіальних громад, містобудівної діяльності та транспортного сполучення. Передбачається, що в разі утворення Київської Агломерації міста-супутники збережуть самоврядування.

Торік мер Києва Віталій Кличко висловився за створення Київської агломерації за рахунок приєднання насвколишніх населених пунктів. За даними операторів мобільного зв’язку, щодня до Києва приїздить на роботу 32% населення Київської області.

У вересні депутати Київради проголосували за звернення до Верховної Ради про приєднання до Києва селища Коцюбинського. Утім, парламент навряд чи розгляне це звернення через незгоду Коцюбинської сільради.

Дивіться також: активіст розробив проект сполучення Києва з передмістями

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button