Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23499 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ЦТС

Підприємство «Татра-Юг» перемогло у торгах на постачання десяти трамваїв з 70% площі салону з низькою підлогою для Києва. Всього у тендері взяло участь чотири компанії «Білкомунмаш-Україна», «Усть-Катавський вагонобудівний завод-Україна», «Київський завод електротранспорту » і «Татра-Юг». До самих торгів були допущені лише двоє учасників – «Татра-Юг» і КЗЕТ.

В результаті, «Татра-Юг» перемогла з ціновою пропозицією 428 888 880 гривень за 10 вагонів. Один вагон, відповідно, коштуватиме 42 888 888 гривень. Згідно з умовами тендеру, перший трамвай компанії-переможця має почати курсувати вже з кінця цього року, інші дев’ять – в наступному році. При цьому один вагон «Татри-Юг» моделі К1М6 фізично вже знаходиться в Дарницькому депо, пишуть в профільній групі «Транспорт Києва» у Facebook.

Тендер був оголошений другого жовтня на суму 430 мільйонів гривень.

«З нашого досвіду, цей тендер – саме під К1М6. Зараз в Києві стоїть один такий вагон, і він підходить під умови цієї закупівлі. Зважаючи на те, що Київ останні роки брав 100% низькопідлогові вагони, а тепер різко захотів 70%, очевидно хтось вирішив, що треба взяти цей вагон «для поганих колій», і це неважливо, що коштує він, як Pesa з повністю низькопідлоговим салоном», – коментував раніше тендер для «Хмарочоса» транспортний експерт Антон Гаген.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button