Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ближні печери. Фото: lavra.ua

Міністерство культури розпочало перевірку церковних коштовностей і святинь, які були передані Києво-Печерській Лаврі, починаючи з 1988 року, тобто з моменту відкриття монастиря після відродження, повідомляє прес-служба УПЦ МП.

Комісія розпочала перевірку навності мощей у печерах у перший день Різдвяного посту. Було погоджено, що вівтарні приміщення оглядатимуть виключно чоловіки, адже жінкам там перебувати заборонено.

За перевіркою, яка відбувається вперше за 30 років, спостерігають ченці та наглядачі печер.

Місяць тому намісник Лаври митрополит Павел назвав ініційовану Мінкультом перевірку «беззаконними діями». «Сьогодні на нас зводять наклеп, що Лавра руйнується. На щастя, Лавра милістю Божою жодним чином не руйнується», – заявив він.

Павел розповсюдив пам’ятку для священнослужителів на випадок перевірки. У ній йдеться, що згідно зі статтею 35 Конституції України церква відокремлена від держави, а тому держава не має права втручатися в те, як Церква розпоряджається своїм майном.

Нещодавно в Мінкульті заявили, що УПЦ МП орендує Києво-Печерську Лавру в держави на 50 років.

Торік журналісти програми «Схеми» виявили, що архітектурні об’єкти Києво-Печерської Лаври в останні роки зазнали значних змін, зокрема, було перебудовано 57-й корпус, Північну браму, Монастирські мури, браму біля 54-го корпусу, Гостиний дім та контору, огорожу монастирського саду, вхід до Галереї від Ближніх до Дальніх печер, а ще з’явились три новобудови і баня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button