Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unplash

Компанія Ecovative планує адаптувати під виробництво штучного м’яса технологію, яка зараз використовується для створення екологічної упаковки для меблів IKEA, пише Ecotown.

У Ecovative планують не лише навчити особливі гриби вирощувати м’язові клітини, але змусити їх повторити структуру м’яса для створення стейків, вирізок та філе.

«Зараз особливі гриби перетворюють вихідні продукти в екологічно чисту упаковку, але їх можна легко “переналаштувати” для виробництва штучного м’яса», – пояснює співзасновник і генеральний директор Ecovative Ібен Байєр.

Він пояснив, що міцелій грибниці дозволяє переходити від одноклітинного субстрату до тривимірної структури. Вони планують створити каркас, що дозволить клітинам м’яса рости, контролюючи щільність і формуючи м`язові та жилові волокна. Зараз компаніє вже успішно вирощує на грибному міцелії клітини тварин.

Нагадаємо, що український бренд створив екологічні шуби з конопляного хутра.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button