Американська компанія буде вирощувати м’ясні стейки на міцелії грибів
Вони планують змусити гриби повторити структуру м'яса.
Вони планують змусити гриби повторити структуру м'яса.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 120 днів. За цей час ми опублікували 24981 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
Компанія Ecovative планує адаптувати під виробництво штучного м’яса технологію, яка зараз використовується для створення екологічної упаковки для меблів IKEA, пише Ecotown.
У Ecovative планують не лише навчити особливі гриби вирощувати м’язові клітини, але змусити їх повторити структуру м’яса для створення стейків, вирізок та філе.
«Зараз особливі гриби перетворюють вихідні продукти в екологічно чисту упаковку, але їх можна легко “переналаштувати” для виробництва штучного м’яса», – пояснює співзасновник і генеральний директор Ecovative Ібен Байєр.
Він пояснив, що міцелій грибниці дозволяє переходити від одноклітинного субстрату до тривимірної структури. Вони планують створити каркас, що дозволить клітинам м’яса рости, контролюючи щільність і формуючи м`язові та жилові волокна. Зараз компаніє вже успішно вирощує на грибному міцелії клітини тварин.
Нагадаємо, що український бренд створив екологічні шуби з конопляного хутра.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті