Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/dostupnoukraine

Верховна Рада у першому читанні підтримала пропозицію прирівняти людей на візках до учасників дорожнього руху, повідомляє офіційний веб-портал парламенту.

«На сьогодні осіб, які рухаються в кріслах колісних з двигуном, не віднесено до учасників дорожнього руху, тому вони фактично позбавлені права на безпечний рух», – йдеться в пояснювальній записці законопроекту №7486, який ініціював прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Документ надає право людям на візках рухатися крайньою правою смугою проїзної частини або узбіччям та виконувати вимоги, що стосуються велосипедистів. Під час руху тротуарами та велодоріжками зі швидкістю пішохода на людей на візках поширюються такі ж вимоги, як і до пішоходів.

Люди на візках, зі свого боку, повинні їздити на технічно справних кріслах, обладнаних світловідбивними пристроями. Не дозволяється перевозити пасажирів і вантажі, які заважають керуванню візком. Буксирувати причепи також заборонено.

Законопроект передбачає внесення змін до закону «Про дорожній рух». Документ також передбачає заміну слова «інваліди» на коректне «особи з інвалідністю».

Нагадаємо, ініціатива Доступно.UA оголосила конкурс «Відкриті двері», на якому відзначать заклади і локації з найкращою доступністю і зручністю для маломобільних людей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button