Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23267 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Команда Доступно.UA тестує парк біля озера Радунка. Фото: facebook.com/dostupnoukraine

Ініціатива Доступно.UA оголосила конкурс Відкриті двері, на якому відзначать заклади і локації з найкращою доступністю і зручністю для маломобільних людей.

Переможців обиратимуть у трьох категоріях: публічні простори (музеї, театри, школи, парки, фестивалі, спортивні майданчики), бізнес (ресторани, кафе, готелі, банки, магазини, маркети, коворкінги та інші комерційні локації) та ініціативи (проекти з облаштування території, наприклад дитячий майданчик, рекреаційна зона тощо).

Під час розгляду заявок журі досліджуватиме такі елементи, як вхід, простір всередині, доступ до вбиральні та її зручність, переміщення між поверхами, будь-які інші зручності, інновації та вміння персоналу, кількість людей, яку охопив проект, а також досягнення.

Окрім трьох призових місць у кожній з категорій буде номінація «Гарна ідея!» за креативне вирішення проблеми недоступності.

Для того, щоб податися на конкурс, необхідно заповнити анкету й надати опис і детальні фото необхідних елементів. Заявки приймають до 19 листопада. Нагородження переможців відбудеться третього грудня на Форумі інклюзивності у Києві.

Нагадаємо, за даними Міністерства освіти і науки, Київ перебуває на останньому місці серед регіонів України за кількістю шкіл, в яких забезпечено доступ дітям з інвалідністю.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button