Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23270 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуаліації: Bjarke Ingels Group

Данська аріхтектурна студія Б’ярке Інґельса BIG оприлюднила нові рендери багатоквартирного комплексу, який має з’явитися у найбільшому місті Канади Торонто.

Проект King Street West є комплексом із модулів, зібраних за каскадним принципом, який є візитівкою BIG Architechts. Такий же підхід Б’ярке Інґельс застосовував у таких проектах, як VM Houses, Mountain Dwellings та 8 House у районі Ерестад в Копенгагені.

Забудову буде розташовано на вулиці Кінґ Вест, поміж трьома парками та будинками з червоної цегли початку ХХ століття.

Збоку споруда виглядає приголомшливо, її значний об’єм збалансовано арками і проходами, зеленими дахами, прозорістю скляної цегли, а також самою каскадною структурою.

«Ми прагнули діалогу з місцевими матеріалами. Розглянули всі варіанти цегли – червону, жовту, чорну, і, зрештою, зупинилися на скляній», – цитує Інґельса Azure Magazine.

Особливий наголос зробили на відкритості перших поверхів з виходами як на вулицю, так і у внутрішнє подвір’я.

Крім квартир, у комплексі передбачені приміщення для магазинів, кафе, ресторанів, галерей тощо. У центрі кварталу – громадський простір, площа.

Модулі фасаду розвернено на 45 градусів по відношенню до вулиці, щоб сонячні промені могли без перешкод потрапляти у приміщення. Кожен модуль відповідає одній кімнаті. BIG Architechts традиційно передбачили озеленення дахів.

Архітектори кажуть, що хотіли створити альтернативу звичайній багатоповерховій башті, яких у Торонто багато.

Нагадаємо, нещодавно у Стокгольмі завершилося будівництво житлового багатоквартирного будинку 79&Park, спроектованого BIG.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button