Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Анна Лисун

15 грудня після редизайну відкривається Центр сучасного мистецтва M17 на вулиці Антоновича. Редизайн фасаду, приміщень і логотипу розробило бюро Dmytro Aranchii Architects. Скульптуру, розташовану біля входу, створив  Степан Рябченко. Вона називається «Явлення».

Презентація оновленої будівлі відбудеться одночасно з відкриттям виставки «Авангард: у пошуках четвертого виміру».

Фото: Анна Лисун

Як розповів «Хмарочосу» Дмитро Аранчій, архітектори вирішили відштовхуватися від впізнаваного бренду M17 та спиратися на мінімалістичних й лаконічних рішеннях. У логотипі використали літеру «М», яка відсилає до Казимира Малевича як знакового представника українського авангарду.

Фото: Анна Лисун

У геометрії і логотипу, і фасаду, за основу взяли ромб. Саме такої форми вікна на головному фасаді двоповерхової будівлі.

Архітектори переробили оболонку будівлі. Спершу фасад закрили тлом із пофарбованого в біле металу. Ідея полягала в тому, аби спрямувати джерело світла на тло, а не на людину. На деякій відстані змонтували перфоровані панелі з цинкованої сталі.

Фото: Анна Лисун

У будівлі облаштовано дві вхідні групи – з боку Антоновича та з правого боку будівлі. Біля центрального входу найближчими днями мають облаштувати перфоровані сходи.

Внутрішній дворик архітектори оздобили стоп-кадрами з анімації логотипу. До виставки тут створили мурал із мапою світового авангарду.

Фото: Анна Лисун

Реновація внутрішнього простору була більш косметичною. Результатом стали білі просторі зали. Тут знесли кілька стін, перепланували приміщення, облаштували супернірну крамницю та арт-кафе.

Виставка «Авангард: у пошуках четвертого виміру» в M17 Contemporary Art Center триватиме до шостого квітня.

Фото: прес-служба M17 Contemporary Art Center

На ній зібрано роботи класиків українського авангарду – Богомазова, Єрмилова, Екстер, Бурлюка, Петрицького, Косарева, Родченка. В аудіовізуальній інсталяції використано роботи Малевича, Кандинського та Явленського.

Експозиція включає також агітаційні плакати, книжковий дизайн, ескізи до театральних декорацій, відбудеться перегляд авангардного кіно.

Дивіться також проект екопоселення «Дніпровські кручі» біля Канева від Dmytro Aranchii Architects.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button