Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23521 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/denedenede

20 грудня депутати Київради підтримали проект рішення про встановлення мораторію на «омолоджувальну обрізку» дерев у Києві, повідомляє Київська команда.

Мораторій встановлено на два роки, доки не буде запропоновано змін до Правил благоустрою міста та до інших рішень Київради, які впливають на утримання дерев. До розробки правил кронування планують залучити арбористів.

Мораторій не накладається на видалення аварійних і потенційно небезпечних гілок або частин стовбурів дерев. Також обмеження не поширюється на санітарне і формувальне обрізання дерев та видалення омели з крон.

За даними Київської команди, за останні два роки комунальники кронували у Києві понад 170 тисяч дерев.

«Фактично, це боротьба за життя тисяч дерев, яким загрожує діяльність невігласів та/або варварів з “Київзеленбуду”. Кожен рік безграмотна обробка дерев призводить до того, що вони починають хворіти, а згодом і гинути», – прокоментував депутат Сергій Гусовський, який є співавтором документу.

Читайте також: Різати по-живому: навіщо в Києві роблять масове кронування дерев

Депутати намагалися запровадити мораторій навесні, але Київрада не підтримала проект. Нещодавно мистецтвознавиця та історикиня моди Зоя Звиняцьківська зареєструвала електронну петицію з вимогою припинити необґрунтовану обрізку дерев у Києві.

Фото: Київзеленбуд похвалився засохлими після кронування деревами

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button